Desde la coordinadora de individus, col·lectius, centres socials i espais autònoms dels barris de Sants, Poble Nou, Poble Sec, Sant Antoni, Clot, Barceloneta, Maresme

Desde la coordinadora de individus, col·lectius, centres socials i espais autònoms dels barris de Sants, Poble Nou, Poble Sec, Sant Antoni, Clot, Barceloneta, Maresme… que venim participant en l’Assemblea de Barcelona hem desenvolupat la proposta de fer una manifestació abans de la vaga que vam llençar a les primeres trobades per tal de que aquesta pugui ser debatuda i valorada per l’assemblea:

Proposta de manifestació unitària de l’Assemblea de Barcelona el 25 de Setembre.

Som moltes les que en esclatar la “crisi” vam començar a veure no tan sols les possibilitats que el context ens ofereix per a obrir espais de politització i acció transversals, sino també la necessitat d’intervenir públicament de forma contundent per a que en aquesta situació d’incertesa s’extenguin tant el feixisme com els atacs a les classes populars. Per això creïem que calen accions que trenquin amb la dinàmica de compartimentació de les lluites a les que ens veïem abocades habitualment. Creïem que hem de fer un pas mes i apostem per una manifestació a BCN al voltant de la vaga pels següents motius:

1. L’Assemblea de BCN necessita un espai de mobilització propi que li serveixi d’altaveu i projecció dins la societat. Més enllà de l’assemblea i les coordinacions que arran d’ella es puguin construïr ens cal un moment d’acció i trobada unitari, si ens limitem a, durant la vaga, lluitar en els nostres territoris o espais… quan demostrarem la nostra força plegades?

2. Possibilitat de mobilitzar realitats socials no polititzables al lloc de treball: aturats, precàries, migrants, estudiants… ampliant el discurs més enllà de la reforma laboral.

Sobre les dates plantejem dues opcions: el 25 o el 29. Nosaltres pensem que fer-la el dissabte dia 25 de Setembre, coincidint amb la fi de les festes de la Mercè, ens potencia, per les següents raons:

3. Sense subestimar ni restar forces a la vaga, per la que també lluitarem, ens sembla molt probable que durant el 29 la nostra veu i capacitat de visibilització es vegi eclipsada pels sindicats del poder, perquè no avançar-nos i alçar la veu?

4. Una manifestació dins les festes de la Mercè, ens pot permetre recuperar la manifestació com a moviment desde el que comunicar directament amb la gent. Per una vegada, els carrers no estaràn deserts, ans al contrari, la gent estarà mobilitzada, tot i que per d’altres raons, i es susceptible d’unir-se a la mani si aquesta es treballa bé.

5. Ens permet potenciar la vaga general. Tant a nivell de difusió, com per anar escalfant l’ambient, com per a llençar una aposta per l’acció que resoni en la desafecció política existent i condicioni l’esdevenir de la vaga.

6. Podem donar continuïtat a la vaga amb més garanties d’èxit; doncs independetment dels resultats del que fem el dia 25, el 29 hi haurà altre cop un moment per l’acció. Molt més complicat sembla que el 3 o 4 d’Octubre hi hagi cap mobilització.

Bé aquests son els principals arguments que tenim a favor d’aquesta manifestació i la data del 25. A part d’aquesta proposta que fem a l’Ass. de BCN portarem endavant una roda de comunicacions amb col·lectius i moviments socials per a valorar les forces amb les que comptem abans de l’assemblea del 15 de Setembre. Aquesta trobada de valoració estarà oberta a totes les persones i grups interessats, serà el Dimarts 7 de Setembre a les 19:h a la Casa de la Solidaritat, hi esteu convidades.

Més enllà d’aquesta proposta concreta creïem que durant l’ estiu els comités, col·lectius i persones que en formem part hauríem de buscar respostes a les preguntes:

Que volem fer el 29?
Quin espai de mobilització i acció unitaris tindrà l’Ass.BCN a partir del Setembre?
Com podem allargar la lluita després (o abans) de la vaga?

Aquesta entrada ha esta publicada en Comites de base. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s